Uzakdoğu gerçeği nedir? Acaba Türkiye`de yaşanan Uzakdoğu algısı ile buradaki gerçeklik aynı mı? Benzer mi? Türkiye`de bana sorulan sorulardan yola çıkarak buradaki hayatı sizlerle paylaşmak istedim. 2006 Eylül`ünden geleceğe blog'umda Uzakdoğu`nun yaşam detaylarını kendimce sizlere yansıtacağım... Umarım ilgiyle takip edersiniz...
5 Eylül 2008 Cuma
lokantada mangal keyfi:)
Paregu adında bir japon lokantası. ilk girdiğim anda aklıma yazdığım başlık geldi. Kapalı bir ortam ve masanın üzerinde ızgara yapmak için düzenlenmiş mekanizma denemeye değer. Izgara düzeneğinin yanında da haşlama yapmak için başka bir düzenek var. İkiside tüple çalışıyor.
Masada önceden hazırlanmış tatlı ve acı karışımı soslar bulunuyor. Bu sosları kullanmak sizin tercihinize kalmış. İşlem çok kolay teriyaki(japonların ızgarası) ve teppenyaki(japonların haşlaması). Teriyakide daha önceden terbiye edilmiş etleri sosa batırıp ızgaranın üstüne yerleştiriyorsunuz. Teppenyakide ise çeşitli sebzeleri suda soslarla ve kağıt kıvamında inceltilmiş (shabu shabu) pirzolalarla haşlıyorsunuz. Endonezya'ya yolunuz düşerse çok güzel bir tercih! Sonuç mükemmel:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder